Schapenvet met hennepzaadolie 500ml

Productnr.: 1529

€ 8,50
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Schapenvet met Hennep is een mix van Schapenvet en Hennepzaad olie. Deze mix van oliën zorgt voor een glanzende vacht en gezondere huid. Daarnaast zal deze mix een bijdrage leveren aan de algehele weerstand van de hond, sterkere botten en evenwichtige darmflora.


De vetzuren in hennepolie werken ontstekingsremmend en bevorderen een gezonde stofwisseling. Daarom wordt hennepolie vaak gebruikt bij honden met heel veel jeuk, huidproblemen etc. Hennepzaadolie is geperst uit de zaden van de hennepplant en is 100% natuurlijk. Het bevat Omega 3 en Omega 6 vetzuren die essentiel zijn, de vetzuren dienen door voeding te worden opgenomen. De aminozuren zijn nodig voor een basis voor andere stoffen. Hennep is rijk aan mineralen zoals fosfor, calcium, kalium, magnesium, zink, ijzer, koper en jodium. Verder bevat het de volgende vitamines E,C en de B-vitamines B1,B2,B3 en B6. Deze vitamines zijn belangrijk voor de energiehuishouding. De vitamine E zorgt voor een goede hersenfunctie en de stofwisseling.


Hennep heeft ook een flinke hoeveelheid enzymen waaronder Lecithine, die een rol speelt bij een gezonde leverfunctie. De lever zorgt voor een reiniging van het lichaam en lecithine zal dit stimuleren. Hennep is tevens rijk aan alfa-, bèta- en gamma-globuline, een stofje dat ons immuunsysteem helpt versterken en tevens meewerkt om beschadigd weefsel te vervangen door nieuw weefsel.


schapenvet bevat vitamine A en vitamine D. Beide vitamines zijn essentieel voor het gezichtsvermogen, de versteviging en opbouw van de botten, de slijmvliezen, de luchtwegen en voor het maag-darmkanaal. Bovendien ondersteunen vitamine A en vitamine D het immuunsysteem, oftewel, de afweer tegen bacteriën en infecties. Schapenvet werkt voor een gezondere huid, sterkere botten, betere gezondheid, glanzende vacht en een betere darmflora. Het kan goed helpen tegen hardnekkig haaruitval, dunne ontlasting, droge schilferende of geïrriteerde huid en tegen een doffe vacht met eventuele kale/doffe/vale plekken. Vloeibaar schapenvet bevat dezelfde vitaminen en eigenschappen als gestold schapenvet, maar wordt vloeibaar gehouden door zonnebloemolie. De smaak van deze vloeibare variant is naturel (zonder knoflook).


Schapenvet bevat ongeveer 58% verzadigde vetzuren en ongeveer 32% enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Daarnaast gaat het vetmetabolisme van de hond zeer efficiënt om met vet en zet vet om in energie.