Duo zalmolie/schapenvet 250ml

Duo zalmolie/schapenvet 250ml

€ 3,50

Niet op voorraad

Beschrijving

Ons zalmolie is koudgeperst. Zalmolie wordt veel gegeven voor de huid en vacht van de hond. Het helpt bij vormen van allergie, droge huid, jeuk, overmatig verharen, roos of een te dunne vacht. Verder is zalmolie aan te raden voor honden die problemen hebben met jicht. Zalmolie versterkt het immuunsysteem, verhoogd de weerstand en kan helpen het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Er zijn diverse klachten die kunnen ontstaan bij een tekort aan essentiële omega-3 en omega-6 vetzuren zoals: Jicht, allergieën, slecht immuunsysteem, eczeem, slechte vacht (droge en gebroken haren), overmatig haaruitval/ haarverlies, slechte wondgenezing, slechte groei, slechte nierfunctie, leveraandoeningen en huidontsteking.


Voordelen van zalmolie:

- Zalmolie heeft een hoge energiewaarde en het bevat tevens vitamine A en D, ruw vet en eiwit waardoor het een perfect aanvullend diervoeder is voor uw huisdier.
- Zalmolie houdt de gewrichten soepel.
- Het verhoogt het weerstandvermogen en zorgt dus voor een betere conditie.
- Zalmolie is dus uitermate geschikt voor honden die regelmatig zware inspanningen moeten leveren, zoals reddingshonden, jachthonden of sporthonden.
- Het geeft energie en heeft een positief effect op het zenuwstelsel
- Door de Omega vetzuren is zalmolie goed voor hart- en bloedvaten.
- Zalmolie is een goed antioxidant wat wil zeggen dat het er voor zorgt dat het de stoffen die beschadigingen kunnen veroorzaken (vrije radicalen) kan neutraliseren of verminderen.
- Zalmolie zorgt voor een gezonde huid en glanzende vacht
- Zalmolie voorkomt haar- en huidaandoeningen zoals schilfers, droge huid, jeuk, olifantshuid, doffe en droge vacht.


Onze ambachtelijk gemaakt schapenvet met knoflook.

Schapenvet bevat vitamine A en vitamine D. Beide vitamines zijn essentieel voor het gezichtsvermogen, de versteviging en opbouw van de botten, de slijmvliezen, de luchtwegen en voor het maag-darmkanaal. Bovendien ondersteunen vitamine A en vitamine D het immuunsysteem, oftewel, de afweer tegen bacteriën en infecties. Schapenvet werkt voor een gezondere huid, sterkere botten, betere gezondheid, glanzende vacht en een betere darmflora. Het kan goed helpen tegen hardnekkig haaruitval, dunne ontlasting, droge schilferende of geïrriteerde huid en tegen een doffe vacht met eventuele kale/doffe/vale plekken. Het knoflook is bloedzuiverend en schimmel- en infectieremmend. Daarnaast werkt knoflook ook goed tegen vlooien, teken en wormen.


Schapenvet bevat ongeveer 58% verzadigde vetzuren en ongeveer 32% enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Daarnaast gaat het ventmetabolisme van de hond zeer efficiënt om met vet en zet vet om in energie. Schapenvet is daarnaast een smaakmaker (ook voor moeilijke eters).


Hierbij een indicatie voor het gebruik van de zalmolie:
- honden van 10 - 20 kg 1 tot 2 pompjes
- honden van 20 - 30 kg 2 tot 3 pompjes
- honden van > 30 kg 3 pompjes